S odrážedly se děti naučí jezdit na kole


Pro děti od jednoho roku věku jsou určena čtyřkolová odrážedla. Dětské odstrkovadlo je koncipováno tak, aby děti, které udělaly své první krůčky, mohly vyzkoušet a rozvíjet své další schopnosti - vysedání, sesedání, odrážení a řízení. Díky celkové konstrukci odrážedla se dítě aktivně zapojuje do udržování koordinace a aniž by to vědělo, posiluje celou střední oblast těla. Konstrukce takového odrážedla nebortí páteř a učí lepší stabilitě.

Odrážedlo dokáže současně zapojovat ruce (dítě řídí), oči (dívá se, kam jede) a nohy (odráží a udržují rovnováhu).

Rodiče to znají. Ve dvou letech věku dítěte pomalu vystřídají klasický kočárek mnohem zábavnější vozítka. Sotva si dítě uvědomí, že má své nohy pod kontrolou, už se chytá kde jakého vozítka. A s přibývajícím věkem se postupně prostřídají odrážedla, tříkolky, koloběžky, přes různé káry až po jízdní kola. Dítě se snadno naučí držet rovnováhu a získá orientaci v prostoru.

„Dvoukolové odrážedlo neboli odstrkovadlo umožňuje dítěti ve dvou letech učit se a rozvíjet vlastnosti, které později využije při řízení kola. Dítě z odstrkovadla pak plynule přesedne na kolo. Tatínkové jistě ocení, že nemusí za dítětem běhat a udržovat rovnováhu při prvních metrech jízdy bez postranních koleček