První elektrické autíčko. Jak správně vybrat?

Dětská elektrická autíčka? Přemýšlíte, jaké řešení zvolit pro dárek? Nebo možná chcete ve svém dítěti vzbudit vášeň pro motorizaci? Dětská elektrická autíčka s dálkovým ovládačem pro děti na AKU baterie v naší nabídce jednoho z předních evropských dovozců jsou tím správným místem pro zakoupení.

Dětská autíčka na baterie se těší stálé oblibě. Proč? Asi každý malý kluk a mnoho dívek sní o tom, že usedne za volant „opravdového“ auta a bude ho řídit sám. Je to skvělá zábava a zároveň má spoustu vzdělávacích výhod. Auto na baterie je fantastický nápad na dárek při jakékoli příležitosti. Radost dítěte je zaručena! 

Naše nabídka elektrických vozítek je zaměřena právě pro děti, které autíčko ještě neměly a bude jejich první. 

Specializujeme se právě na modely autíček vhodných jako první autíčko pro děti od 3 let, ale bude ideální i pro mladší děti ve věku 1-3 let dle zvážení rodiče a možnostech vývoje dítěte k ovládání autíčka a dohledu dospělé osoby. 

Jak si, ale z mnoha atraktivních možností vybrat tu nejlepší?

Při nákupu stojí za zvážení nejen barva, model a značka, ale i další prvky jako velikost baterie (V), počet pohonu (motorků) a jeho výkon a další parametry vybavení. Vše vám následně popíšeme.

Výběr prvního elektrického autíčka

Každý malý chlapec nebo dívka chce napodobovat své rodiče. Autíčko pro dítě jim tento úkol usnadní. Budou moci řídit krásné auto stejně jako jejich tatínek nebo maminka. Každý si proto jistě najde značku vysněného vozidla pro své dítě nejvhodnější. Auta s baterií pro děti jsou zcela bezpečné. Nevyvíjejí vysoké rychlosti. Nemusíte se bát, že si v nich vaše dítě ublíží. Vše bude pod vaší plnou kontrolou. Tyto elektromobily prodávané v našem online obchodě jsou dobře vybavené. Dítě může i ovládat LED světla, otevírat dveře, nebude chybět ani rádio s MP3 přehrávačem, USB či další možnosti jako SD karty apod. které malému řidiči zpříjemní každou cestu a zážitek.

Díky všem těmto dodatečným vybavením se děti cítí jako ve skutečném vozidle řízené dospělými. Pro bezpečnost vašeho dítěte by samozřejmě měl být při každém použití hračky použit bezpečnostní pás. Díky tomu pro něj bude každá cesta bezpečná a navíc budete moci u dítěte vypěstovat dobré návyky bezpečnosti.

Autíčko a co je ovládač 2,4 GHz

Autíčka na baterie se stala velmi oblíbeným dárkem pro děti. Často rodinní členové kupují elektrické autíčko pro v průměru 3 roční dítě v obavě, zda to dítě zvládne. Neměli byste mít žádné obavy. Rodič pomocí dálkového ovladače na frekvenci bezdrátové 2,4 GHz připojeného k autíčku může zpočátku ovládat auto jako autíčko na dálkový ovládač RC. Tato možnost je užitečná zejména na úplném začátku, kdy dítě ještě úplně neví, jak vozidlo řídit. Můžete mu pak pomoci, aby jel rovně a nenarazil do jiných lidí či zamezit nebezpečí. Auto na dálkové ovládání umožňuje na dálku vypnout nebo zablokovat další jízdu, díky čemuž může mít rodič plnou kontrolu nad jednáním mladého řidiče.  Autíčka v naší nabídce jsou dostatečně široké, aby se v nich snadno posadilo a pohodlně celé autíčko ovládalo. Pomohou jim také otevírací dvířka, která usnadňují nastupování k volantu. Dítě bude potěšeno, že bude moci řídit tak jedinečné vozítko a nasednout vlastními dvířky svého vozu.

Použité baterie a její kapacita, napětí (V) u elektrického autíčka základní parametr vozítka

V prodeji jsou různá autíčka pro děti různých V. Můžete si vybrat auto s baterií s jednou nebo dvěma bateriemi. Vůz s baterií pro děti má nejčastěji baterii o kapacitě 12 V nebo dvě baterie s napětím 6 V. Čím větší V baterie, tím autíčka pro děti s baterií budou moci po nabití jezdit déle. Větší napětí, které autobaterie vozítka pro děti mají, se navíc promítá i do jejich rychlosti a výkonu, kterého autíčko dosahuje. 

Jak nabíjet auto s baterií a co je kapacita baterie

Baterie v autech se nabíjejí síťovou nabíječkou, která je součástí sady. Obvykle by se měla vybitá baterie nabíjet v souladu s časem udávaným výrobcem - v průměru to může být 10 až 20 hodin, v závislosti na její kapacitě a případném paralelním zapojení s druhou baterií. Pokud právě kupujete auto s baterií pro děti, nezapomeňte ji před prvním zapnutím předem nabít. Nabití může být pouze testovací.

Co ještě potřebujete vědět, abyste později neměli problém s výměnou baterie po vypršení nabíjecích cyklů v autě vašich dětí? 

V první řadě by mělo být vozidlo během nabíjení vypnuto. Samozřejmostí je také ponechání zařízení plně nabité – krátké nabití, aby dítě mohlo chvíli jezdit, může výrazně snížit životnost baterie.

Stejně samozřejmé je nevystavovat zařízení vodě a zdrojům tepla – voda dokáže elektromobil totálně zničit, vyhřátá baterie zase zhorší jeho parametry. Zároveň by vozidlo nemělo být ponecháno na příliš chladném místě. Pokud dítě nebude autíčko přes zimu používat, mělo by být auto uloženo v místnosti při pokojové teplotě. Kromě toho by se zařízení mělo nabíjet jednou za měsíc (i když nebylo po celou dobu používáno). Díky tomu baterie neztratí svou kapacitu.

Jsou elektrická auta pro děti bezpečná?

Prodávané modely vozidel jsou pro děti zcela bezpečné. V první řadě jsou vybaveny bezpečnostními pásy, takže nehrozí vypadnutí vašeho dítěte. Za druhé, elektromobily mají profilovaná sedadla, díky kterým může dítě auto pohodlně používat, páteř je správně zajištěna. Většina modelů má navíc funkci pomalého rozjezdu a brzdu, která se aktivuje, jakmile sundáte nohu z plynu,

Jaké kola mají elektrické vozítka?

Měkká kolečka z EVA pěny, pryžová, plastová s gumičkou anebo speciální plastové pro Drift. Nejčastější jsou Eva kola, které jsou tiché a nenáročné na provoz.