Jak vybrat dětské kolo?

Jízdní kolo je tím nejlepším dárkem pro každé dítě, ale jak vybrat správnou velikost?

 Naše dětská kola TBK jsou velice pěkné a cenově dostupné...mrkněte

Dětské kolo s přídavnými kolečky 12 palců

Jedná se o nejmenší kolo velikost 12" vhodné pro děti od 3 let s výškou do 100 cm. Malí cyklisté často ještě potřebují balanční kolečka neboli přídavná kolečka, kterými jsou naše dětská kola 12" standardně vybavena. Dvanáctipalcová kola jsou rovněž vybavena vodící tyčí, kdy je tato tyč vhodná pro děti, které si ještě nejsou jisti v první fázi učení na svém prvním opravdovém kole. 12-ti palcové kolo používá brzdu torpédo – protisměrná brzda, kdy dítě brzdí zpětným záběrem pedálů, který je pro ně přirozený, ale postupně je možné učit brzdit i pomocí přední pákové brzdy. Základem pro první kolo je, aby vaše dítě získalo ke kolu důvěru, naučilo se dětské kolo bezpečně ovládat a získalo stabilitu. Jízdní kola pro děti, která naleznete v naší nabídce, mají plastový kryt zakrývající celý řetěz, který zabraňuje, aby se do řetězu dostala například nohavice či tkanička. Nastavitelná výška řídítek a sedátka umožňuje růst s vaším dítětem.

Dětské kolo s přídavnými kolečky 14 palců

Kolo velikosti 14 palců je vhodné zejména pro dítě od 3 let, které je na svůj věk poměrně vysoké (cca od 95cm) a 12-ti palcové kolo je mu malé na to, aby právě s ním začínalo. 14-ti palcové kolo je o něco větší, ale přesto ne tak, jako 16-ti palcové kolo a proto je vhodné hlavně pro ty děti, které jsou vyšší než jejich vrstevníci a na kole ještě nejezdili.

Jedná se o velikost, která se snaží vyplnit mezeru mezi běžně vyráběnými velikostmi rámu. Tato dětská kola jsou větší kopií dvanáctek. Mají stejné vybavení, rozdíl je skutečně jen ve velikosti kol. Malí cyklisté často ještě potřebují balanční kolečka neboli přídavná kolečka, kterými jsou naše dětská kola 14" standartně vybavena. Rovněž jsou vybavena vodící tyčí, kdy je tato tyč vhodná pro děti, které si ještě nejsou jisti v první fázi učení na svém prvním opravdovém kole. 14-ti palcové kolo používá brzdu torpédo – protisměrná brzda, kdy dítě brzdí zpětným záběrem pedálů, který je pro ně přirozený, ale postupně je možné učit brzdit i pomocí přední pákové brzdy. Z bezpečnostních důvodů rovněž zakrývá celý řetěz plastový kryt. Nastavitelná výška řídítek a sedátka umožňuje růst s vaším dítětem.

Dětské kolo s přídavnými kolečky 16 palců

Šestnácttipalcové kolo je vhodné pro děti od 4 let a od 100 cm výšky.

Pokud dítko potřebuje balanční kolečka neboli přídavná kolečka, naše dětská kola 16" jsou jimi standartně vybavena. 16-ti palcové kolo používá brzdu torpédo – protisměrná brzda, kdy dítě brzdí zpětným záběrem pedálů, který je pro ně přirozený, ale postupně je možné učit brzdit i pomocí přední pákové brzdy. Nastavitelná výška řídítek a sedátka umožňuje růst s vaším dítětem.

I když se nám zdá dítě na svůj věk vysoké, neměli bychom jednotlivé velikosti dětských kol přeskakovat. Většinou se na velkém kole nebude cítit dobře a přestane na něm chtít jezdit a jízda na kole bude pak pro dítě zbytečný stres. Proto je velice důležité dbát při výběru na velikost kola.

Dětské kola, které nabízíme, jsou vyrobena z nejlepších materiálů, s důrazem na kvalitu, ale také barvu, design a splňují přísné normy EU. BMX kolo je skvělý start pro cyklistické dobrodružství každého dítěte.

A co Vy? Pamatujete na své první jízdní kolo? :-)

Orientační tabulka je u nás v sekci dětské kola, která může pomoci ještě více. :-)